Boeren weg uit Nederland door de vele regels

11 mei 2018 10:29

Boeren weg uit Nederland door de vele regels

Interfarms merkt de afgelopen jaren een toenemende interesse voor het buitenland. Met name onder melkveehouders is een groeiende belangstelling. De complexe en kostprijsverhogende regels is een belangrijke reden voor vertrek, aldus Frits Bennink, directeur Interfarms, in het NPO 1 programma - Goedemorgen Nederland (omroep WNL).

Bekijk de uitzending (va. 13.20 min.)

Welke landen in trek?

Duitsland en Denemarken zijn de populairste landen op het moment. Het ligt redelijk dicht bij Nederland, en daardoor is gevoelsmatig de stap van emigratie minder groot. Duitland en Denemarken bieden goede kansen voor melkveehouders, omdat de grondprijs lager is en lagere kosten voor voer, arbeid en mest. In deze landen gelden ook regels, zoals Helma Lodders (2e Kamerlid VVD) aangaf in het interview voor Goedemorgen Nederland. Toch zijn deze regels in deze landen een stuk minder complex en daardoor gemakkelijker uit te voeren en met minder kosten.